Thursday, December 27, 2007

merry christmas, eller?

Och så kom den stora högtiden vi alla väntat på, julafton. Den tjugofjärde gjorde vi inget särskilt, Jag hade basketträning på morgonen, högtideer är minsann inget undantag för träning!





Josie jobbade hela dagen och jag blev bara mer och mer deppad av att säcka framför tvn medan hela Sverige frossarde i paket och julmat. Så jag drog ner Joe och Tianna till mat affären för att köpa ingridienser för att baka julgodis! Nästan allt julgodis blev misslyckat, förutom cheescaken och risecrispies. Men det var kul.
Fast det var tydligen hål i en av pannorna, för när jag hällde ner fudgen i plåten, hamnade det på bänken istället! Jag fick panik, den mörkbruna vätskan rann och rann, över bänken, ner på golvet, medan jag febrilt letade efter en till långpanna. Sen fick jag ägna en halvtimme åt att städa upp efter mig...
på kvällen ringde några kusiner, dem undrade om jag inte ville komma över och äte julmiddag med dem. Min stora räddning!! tacktacktacktacktack Jeff med familj!!! Skönt att i alla fall få äta julmat den 24e, höll mig till några svenska traditioner i alla fall.. Josie tvingades också jobba den 25e, så innan hon åkte till jobbet (05.30) hade vi snabb presentöppning. Resten av dagen sov vi, och på kvällen sjöng vi kareoke. Och jag lärde mig en sak, ha inte kareokekväll med filipiner, dem är tondöva!
Okej, lite överdrift kanske, men det sved i öronen efteråt i alla fall..

A happy birthday!

Josie and me

Två dagar efter lucia var det min födelsedag. Jag vaknade, åt frukost; städade och sen var det stor fest kvällen. En kompis, Caitlin, fyller också år den femtonde december. Vi skulle slagit ihop vår fest tillsammans, men desvärre blev hon sjuk. det var stor fest hemma hos mig med släktingar och vänner! Det var mycket folk att man knappt kunde röra sig övervåningen! Josie hade bjudit alla hennes filipino vänner. Kände mig som en jätte när jag välkomnade dem med kramar, jag är ju minst två huvuden längre! Och fick jag underbara blommor ifrån sverige, man tackar! :)




Jag sitter golvet och öppnar paket, se hur nöjd jag är! Min fina blombukett i bakgrunden:)





















Min tårta, shaped as

a basketballl court!


pueppercockuh

Julstressen högg sig in i mitt liv, men nu är den över! Här är en liten kort summering om vad som hänt de senaste veckorna:

Ingen hade hört talas om lucia förrän jag visade dem luciakronor, glitter och röda band. Jag misstänker stark att vissa elever tycker att jag är lite knasig. Sjunger konstiga sånger i korridorerna (mina favoriter är "tänd ett ljus", "natten går tunga fjäll" och "mer jul"), och har rött band runt midjan. Och så bjöd jag alla på pepparkakor. Först så skrev jag ordet på svarta tavlan i matteklassrummet, och sen så fick jag artikulera mit bästa, så att alla hängde med. När jag kom till kaaaaaaaaakaa, började alla tjuta av skratt. Först fattade jag inte alls varför alla skrattade och varför min lärare sa "are you kidding now Johanna??" kaak låter tydligen som snopp på engelska... Men jag är lite stolt över mig själv, jag fick ju trots allt tjugo elever och en lärare säga snopp i kör. Snusk, det är minsann det enda amerikaner tänker på!

Wednesday, December 5, 2007

babes and bushes



Fjarde december, klockan ar 11:07 pm. Joe, Josie och Jen sitter i vardagsrummet och tittar pa pirates of the carrebian. Jag ar inte klar med mina laxor, och kommer nog inte vara det heller innan jag gar och lagger mig. Idag har det varit en riktigt harlig dag. Igar hade vi match, vann med 12 poang. Jag maste gjort en bra insats, fick hora "good job last night" fran manniskor jag inte ens lagt market till tidigare, ;D till och med fru rektor gav mig positiv kommentar!
Nog om mina framsteg i basketvarlden. Varfor dagen var sa bra
1. Kelsey va i skolan (hon har inte varit i skolan i over en veckas tid! Hon liksom resten av highschool eleverna ligger hemma med kysssjukan.. Jag tror alltsa helt seriost att jag ar den enda eleven som inte haft kortelfeber.) Hennes andra gang, stackarn.
2. Jag fick tre underbara brev!! A jag blev sa himla glaaad!! Det ar en annorlunda, men harlig kansla att fa brev. Karlek pa papper liksom ;) Ska skriva tillbaka i morn!



Vill bara saga till er, mina underbara vanner och familj (you bet, jag ar supersingel har borta i staterna ;D :
.
.
.
pga det langa avstandet ses vi inte lika ofta,
men jag alskar er fortfarande!
pga YFU's regler, hors vi inte lika ofta,
men jag tanker pa er fortfarande!
Glom nu for guds skull inte det! LOOOOOVE YOU BABES (and bushes..)
.
.
.
.
.
.
.
.
Glaset ar halvfullt.
Halva tiden kvar.
.
.
.



Wednesday, November 28, 2007

pass the damn ball to five-eleven!!

Nu ar det nastan december, jag har alltsa varit har i snart fyra manader. Woow!
Vi hade scrimmblage match i lordags (traningsmatch, inga poang raknas). Det va jattekul, lite annorlunda regler men kul. Pratade med coachen efterat och han sa attom jag stannar har i tre ar, skulle han gora mig till en wnba spelare. Hejsan hoppsan vilka hoga tannkar han har om mig!


Han, MR Armstrong (som ar typ 4 feet tall), har dessutom gett mig ett smeknamn. "Pass the bamn ball to five eleven!!" Five feet eleven inches syftade han pa, vilken liten lustig kurre han ar..

Jag har ett till smeknan forassten, MR Trochil, min gymnastik larare kallar mig JO. Problemet ar ju bara att det ar redan tva perosner i klassen som heter Jo, och jag tar typ flera minuter innan jag inser, oh, its me he's talking about! Trochil ar lite.. rent ut sagt, elak. Daren ar en cool kille i min gympaklass som ar typ tva meter lang, och over tva meter bred. Han ar alltsa jattestor at alla hall och kanter. Och for nagra veckor sedan borjade vi med aerobics, vi leds av en tjej i 80tals trika pa en tv. Innan vi brojade sa trochil "och dem som har toffsen som tjejen i videon far extra cred, men om Daren klar sig som henne, far han minus!"

Alla barnen skrattade forutom Daren,
for han var mentalt jattenedslagen.

Stackarn, jag tycker synd om grabben. XD

Idag var det en intressant krisovning i skolan. Just in case att nagon skulle fa for sig att invardera skolan med vapen (Columbine), fick vi idag ova pa att gomma oss i ett rum utan fonster och vara tysta nar folk bankade pa dorrarna. Nervtestande ovning typ. Det va lite.. Jag ar i alla fall en erfarenhet rikare.

Thanks giving i torsdags, jag at massa turkey och stuffing och all annan god mat. Josies basta kompis med man och tva barn i min alder kom till vart hus for att fira. Det va mysigt. Jag gjorde en pumpa paj som alla alskade! Eller sa dem det bara for att vara snalla? :P det far vi aldrig veta.

I morgon ska basketlaget bli fotograferade av tidningen, bast att kamma luggen in ja drar till plugget..

SKa lagga upp bilderna sen..

pas fiveeleven!!

Monday, November 19, 2007

and by the way..

Kollade in nagra kommentarer frna miana tidigare inlagg..
Jag kanske mognar som person, men humorn sitter kvar Ebba! ;D
Och jag frestas att smaka alla nya ben n jerrys smaker Sandra! Kan forsoka skicka en eller tva glasspaket med sjutusen isklabbar till Sverige om du vill.. ;)

Sunday, November 18, 2007

basketball goes softball

Intensiv vecka! Har tranat sa himla mycket basket! Jag har fatta vara superfokuserad under traningarna for att lara mig alla difense och anfalls upplagg etc... Det har laget ar seriost, dem kom etta eller tva i state champs forra aret. Och nu spelar jag med dem! :D VI borjar alltid vara traningar med 45 min gym (i skolan finns det tva baskethallar, en trupp gymnastikhall en brottningsarena och ett stort gym). Vi har allesammans varsit inviduellt schema med det olika ovningarna vi ska gora, sa att man utvecklas sa mycket som mojligt. Sjalvklart ar vara fem coacher dar och pushar oss och ser till att vi inte glommer att gora nagot. Efter det ar det spring i trapperna i ca fem minuter. EN himla massa trappsteg att springa upp och ner i, det kanns i benen efterat.. Sen hoppar jag och det langsta flcikorna pa fempricksmattor man ska nudda alla fem punkter sa fort som mojligt och gora det med olika sorts monster. Det okar vristspanst och snabbhet i fotterna. Sen ar det ner pa golvet och gora 150 situps (150situps om dagen! tjenare platt mage, har kommer jag!). Sen, sen ar det drickpaus och ga en trappa ner till baskethallen fro att broja den riktiga baskettraningen..

Det ar riktigt kul att trana i ett sa pass seriost lag, men det ar val det som kravs for att halla titeln som state champs.. Sa jag har atit och sovit mycket for att orka med traningarna. Och busat lite mellan det..

En av coacherna fragade mig innan traningen om jag tanker prova pa softball i var. Jag svarade att jag aldrig spelat forut men det vore jattekul att prova. Skont att jag svarade sa for efter det gjorde han nagot sorts vinnartecken med armarna och tog mig i hand och sa "I am the varsity team coach". Han tycker att jag har potential for att bli en bra softball spelare, vilket va kul att hora, och nu nar jag har en nastan garanterad plats i softball varsity team sa far jag se om jag inte ska prova pa det ocksa.

Och sa var det en annan coach som vilel anstalla mig i hans concrete foretag i sommar, med tanke pa hur snabbt jag har byggt upp mina muskler, oh no, Johanna goes hulken!

Igar fyllde Megan ar och hade en ganska nice fodelsedags fest. Vi at (amerikaner ater jamt!) dansa och sa hade hon sana dar pina coladas eller vad dem nu heter. DEm dar som man fyller med godis, hanger upp i taket och slar pa tills dem gar sonder. Jag va den enda som missade totalt nar jag skulle sla till den, oj vad vi skratta. Men va fasiken, man har ju bindel pa sig, sa hur ska jag kunna se den och traffa den i sa fall? :P

Oh well, pa torsdag ar det thanks giving sa jag har bara en och en halv skoldag. Nice!

Men hogtid eller inte, vi har minsann tre hours baskettraningar anda!

Sunday, November 11, 2007

WARNING

Vill bara varna mina foraldrar innan ni laser vidare..

Spraket ar lite... oscencurerat.

Sunday, November 4, 2007

creepy

Halloween was fun, gick trick or treating med nagra kompisar, kladde ut mig till et packerfan.
Jag var grongulvit fran topp till ta! Fick ihop sa galet mycket godis. Senare pa kvallen akte vi till caitlins hus och gick deras traditionsrunda genom skogen.. Att ga i skogen, nar det ar kolsvart och nio pers delar pa en gaslampa verkar jju inte alltfor laskigt. Men nar jag fick hora alla varghistorier, fy satan va radd jag var.. Vi gick genom skogen for att leta reda pa den har laskiga saken.


I know, bilder ar uppochner, but whatever. MAn ser juh anda vad det ar.
Jag spenderade alltsa typ en timme iskogen for att leta efter ett dockhuvud.
Dagen darpa gick min puls upp om inte annu mer!
Jag hade min forsta baskettraning..
trottande, men jattekul! Forsta pa flera manader. Nu hoppas jag pa att jag hamnar i varisty teamet.. Vi har provtraning hela nasta vecka ocksa.. We'll see..
Nasta vecka ar det deerhunting season, vilket innebar att vi har ledigt fran skolan tva dar. De andra tre dagarna kan man ocksa komma latt ivag fran. Bara saga till rektorn att "sorry, men jag ska ut och skjuta lite djur med familjen i morgon, sa jag kan tyvarr inte vara i skolan."

i morn ska det snoa.
Fram med vinterjackan!

Monday, October 29, 2007

pool at the pub and some Ben n Jerry's

Fick lust att andra lite farger i bloggen, sa nu ar den ROSA :)
Vissa inlagg kanske blir lite svarare att lasa, men men, jag kan val andra fargerna nan gang..
Idag mandag har vi studiedag, skont att vara ledig, jag behover det! Men mitt hostlov blir inte mycketlangre an sa. I helgen gjorde jag svenska pannkakor! Jag tyckte att dem smakade jattegott, fast det var typ ingen som ville smaka pa dem.. Vaddara? VIsserligen ar dem platta, och har lite brun/svarta flackar men dem smakar ju typ likadand som deras amerikanska fettispannkakor!
Hunden at resterna, jag orkade inte ata allt.

Igar var jag med Cori, hon ar helt galen, fullstandigt freaky bakom ratten. Korde pa stolpar och krockade nastan med ett radjur! Vi spelade biljard nere pa puben och at Ben n Jerry's glass (fick mig att tanka pa Sandra!! Minns du valentines day i ar? ;) Hihi )

Sen akte vi till hennes hus och halsade pa hennes tva hastar. Och dem dar hastarna var juh minst lika galna som hon. Dem va ju typ snarare som tva hundar, trodde dem skulle hoppa pa mig. Vi ska ut med dem nasta helg pa en lang skogstur, jag langtar val sisodar mycket efter det..

kom hem, at liote mat och gick ut igen.. :P Jag kate med Jenny till hennes kompis megans hus, skar pumpor och sa korde vi till en flickas hus (en flicka som ingen tydligen gillar) och Luke och Josh svepte massa toapapper runt hennes bil..

Valkommen till park falls hogstadiet Johanna! Arton aringar, rullar toapapper kring varandras bilar. Fast jag maste erkanna att det va lite roligt.

Ojoj, manga namn har.. men lat mig lagga upp lite bilder sa kanske det blir lattare att minnas..





Bigsister Jenny.


Jag och Jessie pa en skogstur.


Luke i keps, Megan i langt, brunt har at a football game.


Thursday, October 25, 2007

another amazing night

Idiotiska datorprogramm!! Borde egentligen jobba pa yearbooken just nu, men programmet verkar ju inte vilja fungera idag, sa jag ger upp och underhaller mig pa annat hall istallet..

Sweet, jag dromde pa engelska inatt! :O Va med nagra manniskor ifran plovar, ute iskogen och jag vill inte beratta vad vi gjorde, men det va haftigt i alla fall, dromde pa engelska!

Just nu i gymclass sa far vi lara oss att hantera bagskjytte. Kul men knasigt, vapenlarning i skolan. Fast jag ar ganska stolt over mig sjalv, traffade radjuret i nacken pa forsta forsoket!

oj, tha schoolbell just rang, got to go..


(obs, djuren ar utav plast)

Friday, October 19, 2007

nightmare

oj vilken aktiv bloggare jag ar..
AJa,nu ar jag i alla fall har och kan skriva lite om mitt amerikanska liv...
For en manad seflyttade jag till Park Falls, och jag trivs mycket battre har!
FAmiljen ar jattesnalla emot mig, liksom alla manniskor i skolan. Fast dem ar val inte sa overdrivet manga heller :P, Har study hour nu, vilket innebar attjag borde plugga. MEn det ar ju fredag! vad ska jag plugga pa en fredag eftermiddag? Skolan ar val ganska latt, det svaraste ar ju typ att oversatta till svenska. Proven ar sa lojligt enkla, fragorna har alltid abcd alternativ!!

Nu harjag varit har i over tva manader, oh no bara 8 kvar! HAr fatt manga sota brev ifran Sverig. Tack sa mycket! Det varmer sa otroligt mycket! :) Ibland tar jag tid pa mig att svara, men jag lovar att skriva tillbaka forr eller senare!

At just lunch, skollunchen ar... battre an den svenska skolmaten , fast..Den ar alltid JATTEFET.
Pizza sticks ar nagot vi ofta far till lucnh. Later det gott?Well I can tell you, it is not.

Pizzasticks ar mozzarella, covered by friterat brod. MAn ska doppa skiten itomatsas ocksa..
HU va laskigt det smakar.
Wisconsin kant for sina fantastiska mejerier= i wisconsin ar alla tokiga i ost. skollunchen har ett urval pa 5 olikaostar, varje dag. Det ar friterad ost, ost i friterat brod, ost ost ost..

I helgen ska jag forst fredag kvall troligtvis ut och kora fyrhjuling. Lordag ska Jag Jenny och nagra av hennes kompisar aka till en storre stad tre timmar bort far att Shoppa :). Forra gangen kom vi aldrig ivag men dar gangen borde det ga!
Pa kvallen aker jag till staden butternut (smornot, haha!) dar min Cori bor, vi och nagra ifran hennes skola ska aka till nightmare!! Since haloween is coming, har nagra idioter rustat upp en trasigt gammalt hus, klatt upp sig till skrackfilmsfigurer och skrammer livet ur alla som forsoker ta sig igenom huset. Vi far se om jag klarar av det...

Ska forsoka ladda upp bilder snart..

Friday, September 21, 2007

she is moving up..

Som vissa av er redan vet, jag har bytt familj. VI fungerade helt enkelt inte ihop, sa jag fick satta mig i bilen och aka tva timmar norrut. Staden heter park falls, har 2000 invanare (400 elever in high school) och ar kanda for sitt goda dricksvatten. DEm har en pappersfabrik i mitten av den lilla staden och americas ornsymbol "uppkom harifran". Det ar tre bensinmackar, ett jattestort hotell ( antagligen for att det finns en massa antionalparker omkring).
FAmiljen bestar av pappa joe - pensionerad militar, jobbar med datorer numera
mamma josie- filipin, ar valdigt kort och lagar underbar mat! Hon ar i las vegas for tillfallet.
tre utflyttade dottrar, marianne joanne och stephanie. Jenny ar 18 och bor vagg i vagg med mig. Tianna ar 8 ar och har knalangt har. Dem har en golden retriver ocksa (som millan!!) som heter princess. den ar jatterund, som en kotbolle :)

Jag trivs riktigt bra har, tro det eller ej. Visserligen ar det lite kallt, men jag trivs :) skolan har typ aldrig haft utbytesstudenter forut, eller i alla fall valdigt sallan. Sa alla tycker att jag ar det roligaste som hant park falls. man far alla mojliga konstiga fragor som "finns det pizza i switzerlandd?" inte manga visste ens vart sverige lag pa kartan, och det ar tydligen lattare att saga schweiz an sweden. Det ar skitkul, folk dyrkar en for att man ar ifran europa och talar tva sprak (dem kan ju bara ett). Alla vill visa mig deras liv sa jag ar fulbokad de narmsta veckorna!
Birdhunting, deerhunting, fishing, dancing, bilturer till wasau (en ganska stor stad har i narheten) och nagra ville tom forsoka lara mig kora bil! Det ar lite krangligt att komma in efter tva veckor i skolan, men det ska ga bra :) Och jag gillar det har stallet.

Tuesday, September 11, 2007

oooppss, something i could get detention for..

Sitter i skolan och skriver i bloggen, ajaj! Om nagon ser mig kan jag fa detention.. Men det ar val vart det.. Har gatt i skolan en vecka nu och det ar galet kul! Som sagt, skolan ar stor (jag har tappat bort mig tva ganger) och det ar om inte annu fler elever. Eftersom alla har lektioner samtdigt blir det valdigt trangt i korridorerna under pauserna! Dessutom ar pausernsa tre minuter, sa man far nasta springa till skapet om man ska komma i tid. (kommer du forsent tre ganger far du detention och far jag for manga detentions skickas jag hem igen...)
Jag har fixat lite med mitt schema. Kemin va way too avancerad, sa jag bytte till Biologi (som egentligen ar way too latt). Bytte fran tyska till bild och Wisconsin history till American history. Am history ar svart, alla har andra har last det sen flera ar tillbaka och jag har ju precis borjat.. men jag tanker komma ikapp soon.
Just nu ar jag lite sjuk, hade feber igar och idag kan jag typ inte prata, men sa fort jag ar frisk ska jag borja trana med the swimteam! (Basketsasongen borjar inte forran om tre manader typ).
Men annars ar det mesta bra antar jag. Borjar bli lite trott pa den sota och feta maten! Ar det inte jattesockrat sa ar det jattefriterat. Friterade potatissmileys (jupp, det ar skollunchen det), kyckling, fisk, friterad ost... Jo du laste ratt, det hander att jag far friterad ost till middag..
Saknar svensk oofriterad mat..

Nu ska jag alice valerie (och en till tjej jag glomt namnen pa.. ) signa up os i salsabclub. spash har runt 80 clubar man kan valja emellan sa jag kanske signar nog upp pa nagot mer..

jag alskar sverige
puss

Thursday, August 30, 2007

Families are like fudge, mostly sweet with a few nuts

Va i skolan haromdagen! dan ar juh enorm! Fick hora att SPASH ar USAs tredje storsta skola.. OCh det markte jag. Jag hade juh tappat bort mig utan den dar kartan i handen. Traffade en utdbytdesstudent ifran spanien, hon va skitsur over att ha hamnat i wisconsin. Haha. Visst folk ser ju lite annorlunda ut och deras fester ar goofy, men det blir ju vad man gor det till.

Fick bestamma mina skolamnen, eller ja.. Cookie valde at mig. Enligt henne ska jag lasa Tyska, vilket jag inte alls forstar varfor.. ska andra det idag om jag kan. Vi ska ivag pa nagon valkomsgrej me skolan. Typ inspark antar jag.

Blev varnad for alla hicks och rednex people i skolan. Du vet, dem som enbart ar i skolan for att fightas, klar sig i hangselbyxor, gevar i backfickan och kor truckar.. WHAT? Ser fram emot att fa mota dem, haha.

Sommarlovet tar slut om en vecka snyft! fast jag har nog aldrig haft sahar langt sommarlov, (exakt tre manader!!) sa jag borde nog inte klaga. PUSS

Saturday, August 25, 2007

If you smoke in this house, you better be on fire!

Aino kom for nagra dar sen. Hon ar trevlig. Nar hon val pratar. Hennes engelska ar just nu valdigt begransad..

Alex, lillkillen som kommer och tar over mitt rum varannan helg ar ocksa har. Han sover ganska lite (vacker mig a fort han vaknar) och kraver en hel del uppmarksamhet. Dem kallar honom little shit, vilket passar honom ;) Han kallar mig Paula istallet for Johanna eller Jojo eller Jayjay som alla andra i den har stan. Forstar inte riktigt hur han fick det till Paula, men det ar val ett fint namn antar jag. XD

Igar nar vi va ute pa en grekisk resturang servitrisen went nuts nar han fick hora att Aino och jag ar fram Europa. Han hade nagon bekand fran Macedonia, och han ville att vi skulle hang out together eller nat sant.. Right..

Dat har regnet i flera dar nu, men nu kom solen fram! lets get tan XD
PUSSs

Monday, August 20, 2007

the perfect diet is one cookie in each hand

aahh, de ar sa underbart har!! HAr borjat vanja med alla nya saker. Att byta miljo ar som att fodas pa nytt, jag visste ju inte ens hur man oppnade ett fonster.. Men nu vet jag, och nu har jag lart mig hitta ratt i stan. Plover och Stevens point ar val ungerfar lika stora som stockholms innerstad, distanserna ar sa galet langa hela tiden, att man maste kora bil overallt. Men alla ar sa snalla och skjutsar mig overallt.

Idag har det regnat, (de har tydligen inte regnat under hela sommarn, och folk tackar mig for att jag tog med mig regnet fran Sverige.. ) men det ar bara bra, for da far kan man aka i stort leriga furhjulspar i skogen! Som jag berattat tidigare, har DOn och Cookie en hottub. AHH! LOVE IT. Jag typ missbrukar deras hottub. Och sa har dem biljardbord i kallaren.

Fast jag hoppas det blir battre vader snart, Dons brorson och hans kompis vill ta mig ut pa tubing. FEtt kul tycker jag, coockie va inte lika glad. Dem ar inga "bra" pojkar enligt henne och i fall jag ska ut pa dejt sa maste jag ta med mig en till person, "for mitt egen sakerhet". AJa, vi far se hur mkt fjag forstar av dem dar dejtingreglerna, jag ar juh trots allt blond utbytesstudent som inte alltid kanske forstar Engelskan sa bra ... ;)

Cookie och Don ar helt underbara. Superskona gamlingar som om dem va tjugo ar igen!
Deras barn ar ocksa roliga, riktiga bitchar allihopa. Sa JA, jag har det utomordentligt bra har :D :D :D :D

Ska ivag med granntjejen nanstans, fatta inte riktigt vart men jag tror de ar ngn sorts billig kladaffar. HAr lart henne att cucumber pa svenska ar kukunder.. LOL XD Just kidding, men de vore kul att busa lite.. JAg ar ju typ den enda i stan som kan Svenskaaa.

PUSSAR OCH KRAMAR
HUGS AND KISSES
JOHANNA


Sunday, August 12, 2007

Plover, here I come

Jag erkänner, jag är jättepirrig.

Tretton timmar kvar..

Hoppas kunna ge en fullständig updatering innan skolan börjar..
HAHA för er små Svennar, jag börjar skolan 5e september! :D

Saturday, August 11, 2007

Min adress.. Jag är FÖRBJUDEN att inneha mobil och så är det säkert seg dator.. Så vill man få tag på mig, får man skriva brev eller maila. Vad tycks om mitt nya efternamn? Och innan du tänkt fråga,
Nej, Jag bor INTE hos några polacker.


Johanna Wroblewski
2971 Cedar Drive
Plover Wi 54467
USA

Saturday, August 4, 2007

Ja, så nu har hon åkt.


Ja, så nu har hon åkt. Den lilla amerikanen. När någon frågar mig om hur de va att ha en utbytesstudent sex veckor blir svaret:
Kul att hon va här, kul att hon åkte hem igen.

FIck just bilder på min familj!! Hjäälp! Okej, ta de lugnt, andas..
Två bilder, ena är på pojken jag ska passa varje lördagsmorgon, andra på min "familj".
Dem är inte stora tjocka och feta (LÄTTNAD!). Dem har på sig blåa kläder. Ser glada ut. Jamen de här ska nog gå bra..
Tio månader..








Och vem kommer jag inte sakna såå galet mycket??

Tuesday, July 3, 2007

let's make some Swedish meatballs!


Bortsett från systerns insjuknande, är de bra. Jag har haft feber, men den försvann så fort jag somnade, misstänker att jag snarare led av extrem sömnbrist..

Nu är de bara en månad kvar i Sverige! Så mycket jag vill hinna med, och ännu mer som jag måste göra! Några saker jag bör hinna med enligt YFU:

- Förbereda ett föredrag om Sverige utbytesstudenter får oftaberättta om sitt hemland inför hela skolan.

- Köpa presenter. Införskaffa lite fula röda dalahästar, miniatyr midsommarstänger, pippi långstrump på engelska, glasfigurer och sånt dyrt skräp. Det kommer säkert uppskattas!

- Lära mig att tillaga Svenska maträtter, typ pankakor och köttbullar. Varför kan jag inte bara få köpa ett fryspack, som jag alltid gör här i Sverige?

- Cell goes byebye. Jag fick ett mail häromdagen där det stod att i mitt område är utbytesstudenter inte tillåtna att inneha mobiltelefon.





Noooooooooooo

Ta vad somhellst, förutom min mobil!



miss michigan goes sick

Stackarn.
Hon kom hit,
hon var glad,
men hon var trött,
hon blev tröttare,
hennes hals svullnade upp, rejält,
hon kunde inte äta,
hon fick skyhög feber,
hon åkte till doktorn,
hon hade fått körtelfeber.

Thursday, June 28, 2007

det rullar

Sommarlivet rullar på; fika med några katrineholmare o östermalmsbor, shopping, picnic på djurgårn. Men icke gick de o ha någon picnic där i ons, regnet öste ner! ´Så de blev filmkväll hemma hos mig istället. mysigt!

Den där filmen, the derparted, var väldigt hoppig. Damon o Dicarpio va för lika! Dött slut, hmpf.

Greklands drottningen är äntligen tillbaka, men ah mahgad Victory. *host* slot.


Hur många gånger har jag varit på skansen i mitt liv? Antagligen för många gånger. Så borde jag gå dit med min inneboende? Yeah, lets show her some real swedish brown bears. Ehm, NEJ tack, jag sparar nog mina pengar till något annat..


Ska jag tälta med elin o co, eller se timbuk ikväll? hmm, är mycket tveksam.. äöh, tar mitt tredje alternativ istället!


Palla de här, nu drar jag.

Sunday, June 24, 2007

Saknar!

Jag saknar Henrik! Vem ska jag bråka nu med ? ? Fast de är väl bara o hålla ut .. På söndag, på konfirmatioen, akta dig, då du..

KOM TILLBAKA MANNEN!!

Och så saknar jag min vicky victory!! Jag får jättesöta mail från henne medan hon är i grekland, men oroande likaså .. Och hur kan man lyckas missa planet sådär?! Haha
Kom tillbaka snart du med gumman! <3


Och nu har jag finally beställt biljetterna!
Måndagen den 13:e Augusti åker jag!!










lite uppdatering ...

Jag och mamma, Karl och Agnes hälsade på gammelmormor på sjukhuset. Hon blev jätteglad för besöket, liksom vi för att vi kunde komma och hjälpa henne lite. Efterråt köpte vi glass och glassade lite i solen! ;)

Dagen därpå kom vår efterlängtade Jennifer! Hon är vild och galen men gullig brud från nån småstad i Michigan.. Midsommarafton blev nog något utav en chock för henne. Tora berättade för henne om varför vi firar Midsommar:

Att midsommarstången är egentligen en gigantisk penis som man trycker ner i marken och dansar kring, för att hylla gudarna och männen. Man äter lite rå / inlaggd fisk och emot kvällen ska alla dricka sig stupfulla, stora som små.

Jen såg likblek ut i ansiktet.



Men vårt midsommarbord inehöll tack och lov ingen sill! Vi hade beställt en stor extotisk buffé, som visade sig smaka utsökt! Men lite mingel i båtarna och småpenisar i marken blev de trots allt ! ;)



Sunday, June 17, 2007

Ja, jag har blivit YFU frälst ..

Ja, jag har blivit YFU frälst ..

Har skrivit världens längsta mail till cookie nu, hoppas hon blir glad.. Dags att sova snart? Kanske, ska ju i o för sig upp strax innan sju i morn o man har ju inte sovit så överdrivet mycket i helgen ..

Sand
2BIG4 IT IS !!

<3naaat

back from pre camp


Tillbaka från förberedelselägret. 65 helt olika individer från Sverige, Danmark och Finland träffades på kärsön med en sak gemensamt, utbytesstudenter från YFU. Alla var öppna och glada, blev snabbt en härlig stämning!
Helgen var fullspäckad med givande disskutioner och föreläsningar.

Alla våra förhoppningar om utbytesåret krossades totalt av volontärerna. Året kan faktiskt bli precis hur som hellst! Vi fick en massa chockerande besked som, konstigt nog, bara gjorde mig lugnare. .




It's not better, it's not worse,

it's just different!

Friday, June 15, 2007

Att stänga en väska

Väskan är packad och nu återstår bara att försöka stängda den ..

Johannas dagsplanering, fredag:

ut med jycken på djurgården (Ja, de händer faktiskt att hon går lite längre promenader!),
DUSCHA (man vet aldrig hur hygienen är där!)
köpa bikini
Träffa typ sjutton miljoner vänner, eftersom alla sticker nästa vecka!!

Johanna fick just lust att citera en av Sveriges coolaste människor, trots dess obefintliga relatering till tidigare text. Hon vill nog bara ge er en tankenöt (eller så undviker hon att börja städa sitt rum):

När mörkret släcks, så blir vi alla svarta. God natt på er!

Thursday, June 14, 2007

PLANERARE

Och för att bevisa att förra inlägget inte var shittalk, tänker jag skriva ett till.

Pappa frågade mig för typ två minuter sen: "Johanna, har du packat än?"
Jag: "..............?"
Pappa: "Är det inte förberedelseläger i helgen?"
Jag kollar i min almanacka, ingenting skrivet. Jag kollar i mammas almanacka, fuck..
Så nu ska jag packa ner de kläder som ser någorlunda rena ut och åka till drottningholm för en härlig helg med massa nervösa och förvirrade utbytesstudenter! Trevligt!
:)



Fick lust att lägga upp en bild. Se så söt min famlij är! :)

visstja

Okej, jag har inte skrivit ngt inlägg på länge.. varför ? Well, jag har varken orkat eller haft tiden, men nu tänker jag ändra mig!

AMAGAD! Igår var de skolavslutning och oj vad deprimerad jag blev! Många sa hejdå till mig som om jag skulle FÖRSVINNA. Fast de stämmer väl på sätt och vis..

Gott folk, vi må inte ses, öga mot öga under ett års tid. MEN vi kommer höras per telefon, msn, mail, eller med riktiga brev (whatever) under tiden!! ;)

Jag lever, jag finns kvar, fast på ett lite längre avstånd!

Puss y på er! ;)

Sunday, May 6, 2007

dubble lengthening

Yes! today, we made it to semifinal!
The basket match was very even, but after TWO lengthening (and I thought one was rare), we bet Bollstanäs with five points! So now, it's time to began prepreparing for the match of tomorrow, Against the tuff team, Akropol.. But we, lovely green Alvik, are going to beat them! ;)

Tuesday, May 1, 2007

Valborg

Debbie, Jan, Dad
the weekend when we welcome spring by lighting this huge fire and singing this classic springsongs. I don't now if it's funny, or just humiliating traditions.. ;) Well, at least it was a very nice night with family and friends..

We also had relatives visting from manchester! Grandfathers sister decided to celebrate her 77th bithday in her mother's house (which is the house grandma and grandpa live in). Her son Jan (and his wife Debbie) also joined the party. And It didn't took long time until I got their brittish accent! ;D

Tuesday, April 24, 2007

So overrated!

me and grandmother at berns :)
What a hectic, but funny day. Coffee with friends, shopping and exchange student meeting. A day, which was ended with an excellet concert at Berns! Madeleine peyroux, a french-american woman, who was a simple street musican. Lyckily, a famous musicproducer passed by, and in very short time, she got her contract.. (I'll show some pics from Berns. Another day..)



Monday, April 16, 2007


Look how cute I was with brace, even though I had been awake over 24 hours ;)
Thats me.. Looong time ago..


























Well, this is my funny dog millan.
Belive it or not, but this beauty turned 9 this weekend!!